El Clos Mogador és fruit de moltes generacions, generacions d'il·lusió, de vivències, d'intuicions, d'experiències i emocions. Besavis, avis, pares, nosaltres, fills i néts, tots hem viscut, vivim i convivim amb l'olor de la farigola, del romaní, del espigol, de la terra mullada i de la terra seca, de la pedra calenta, de la cendra especiada, convivim amb el deambular de les mosques, amb el cant de les cigales, i a les nits fresques amb els grills i les granotes... Primaveres florides despertats pels cants del ocells, participant de la promiscuitat que la caracteritza i generant nous fruits... Insectes de flor en flor creant criatures úniques, baies carnoses de gustos increïbles i de perfums irrepetibles. Vinya entre olivera i olivera, entre arbres fruiters, i no molt lluny, alzines centenàries i algun pi pinyoner fent la guitza. Figues pansides i ametlles rugoses, fruits envoltats d'arbusts de tota classe, flors a totes les estacions i olors a dojo tot l'any...
  Em quedo amb la imatge del meu fill René, amb tres anyets, passant el dia amb els seus amics collint, en una galleda de platja, les millors móres, amb la meva dona Isabelle, seleccionant les figues per secar o per menjar, o l'altre fill, el Christian que no pot viure en un altre indret que no sigui aquesta profunda natura... "Fer un bon vi, diu el meu fill gran, és seleccionar el raïm que t'agradaria menjar...", i això no es pot fer en grans dipòsits, s'ha de fer com una criatura omplint una galleda... Després, més tard, la botella de Clos Mogador, pot crear passions que compartim. Ens porta, sense adonar-nos, a viatjes increïbles, coneixent persones úniques que ens omplen de felicitat. M'imagino el discurs del meu últim fill, de 13 anys, comediant, alegre, humanista... us diria amb un gran somriure "molts detalls de la vida són bells, recolliu-la...", i potser us serviria al mateix temps una copa de Clos Mogador.
RENÉ III
 

RENÉ BARBIER

Nascut a Tarragona l’any 1950, i descendent de família de viticultors francesos des de l’any 1200, igual que els seus avantpassats ha dedicat tota la seva vida al món del vi. S’ha format a les més prestigioses escoles enològiques de Bordeaux, Borgonya i Limoux, i ha treballat també en cellers tan prestigiosos com Moueix, elaboradors, entre d’altres de Petrus. La seva experiència en el món del vi s’estén des de la part de viticultura fins a la comercial, passant evidentment per l’elaboració dels seus propis vins. L’any 1979 adquireix la seva primera finca al Priorat, i comença a vinificar el seu primer vi en aquesta zona: Clos Mogador. Més tard Nelin, Manyetes i Espectacle del Montsant.
ISABELLE
 

ISABELLE MEYER

Nascuda a Nancy l’any 1952, la vida d’Isabelle Meyer ha estat vinculada a l’art i a la creació, activitats a les quals ha dedicat gran part de la seva vida, des de l’any 1972 amb els seus estudis a l’École Superieure de Chorègraphie de Parés entre d’altres. El 1975 crea l’escola Estudi d’Art Coreogràfic Isabelle Barbier a Tarragona (Centre reconegut per la Generalitat de Catalunya i adscrita a l’Institut del Teatre de Barcelona). Fins a l’actualitat ha estat impulsora de projectes culturals del món de la dansa, l’art i la creació al Priorat i Tarragonès. Des del 1993 treballa conjuntament amb el seu marit René Barbier a Clos Mogador, on és la responsable d’imatge, disseny, relacions públiques i publicitat. Entre les seves creacions més destacades trobem el quadre en què s’ha basat la presentació del vi Espectacle.
RENÉ IV
 

RENÉ BARBIER MEYER

Neix a Nancy el 1973, i als 4 anys es trasllada amb al seva família a Tarragona, on estudia fins a BUP. El 1992 estudia FP d'enologia a Falset. El 1992, amb 18 anys, comença a aprendre l'ofici de bodeguer i es consolida a Clos Mogador i Clos Erasmus.

Entre els anys 1992 i 2000, aprèn a fer vi amb el seu pare. També influencien en la seva formació Fernando Zamora, Roberto Xipreso (bodegues Achaval-Ferrer, Argentina), Gerad Gauby, (Domaine Gauby, Rousillon Francia) i Didier Dagueneau (Loire Francia). Va fer veremes a Sud-àfrica i als Estats Units.

El 1999 comença el projecte Manyetes i el projecte Laurona de la DO Montsant.

El 2000 s'encarrega de l'elaboració de Clos Figueres de Cristofer Cannan. Crea el primer Nelin, vi blanc del Priorat. Compra una vinya abandonada, la repoda, i comença el projecte Sara i René Viticultors (Sara Pérez, la seva dona, filla de José Luis Pérez Mas Martinet). El primer vi d'aquesta finca és Gratallops Bellvisos 2002.

El 2001 compra una vinya de carinyenes centenàries i comença a experimentar amb la viticultura de muntanya reincorporant la llaura amb mula i la viticultura ecològica, i comença el seu camí com a creador de vi des de la vinya a l'ampolla. Fins aquest moment només feia l'elaboració del vi des del raïm. Un canvi molt important.

La vinya del vuit és una finca en copropietat amb 4 amics i 4 amigues: Iban Foix, Julien Basté, Philippe Thevenon, Sara Pérez, Ester Nin, Montse Mateos i Núria Pérez.

El 2002 neix la seva primera filla Ariadna. Assessora amb Sara de Domini do Bibei a la Ribeira sacra.

El 2003 crea juntament amb Sara el restaurant Els Irreductibles a Gratallops.

El 2004 entra com a soci a Venus la universal, un projecte creat per Sara Pérez a Falset, DO Montsant. També és on té el seu habitatge. Aquest mateix any neix el seu fill René. El 2008 neix la segona filla, Gaia, i el 2012 neix el seu fill Léon.

Actualment és l'encarregat de totes les vinificacions del celler Clos Mogador.
CHRISTIAN
 

CHRISTIAN BARBIER MEYER

Christian Barbier Meyer. Nascut amb la naturalesa el 1992 i criat sobre aquesta terra de llicorella habitada per una fauna rica i intensa. Instruït per la saviesa i la complexitat del gènere vegetal, creixent amb el realisme i el missatge constant del seu entorn, Christian rep una formació contínua de la cultura biodinàmica amb la federació biodinàmica espanyola, combinat amb el món de la fitoterapia, recolzat amb formacions i lectures com ara les del gran filòsof Masanobu Fukuoka, tot un inspirador per a dur a terme una agricultura equilibrada i sostenible,
ANDERSON
 

ANDERSON BARBIER MEYER

Nascut a Haití el 1996. Jove productor de música. Despreocupat, gaudeix l'avui com el demà respectant l'ahir. Entre dos móns: el vi i la música i, el camp i la ciutat. Li agrada viatjar, la bona companyia, el bon vi i la bona música. Actualment està dins del projecte Com Tu juntament amb els seus germans René i Christian. És una persona de poques paraules i grans somriures.
ORÍGENS
 

Al segle XIX, la família Barbier posseïa 1.500 hectàrees de vinyers reunits en un gran domini: Le Martinet. En la seva cèlebre novel·la, Elisabeth Barbier va batejar Le Martinet amb el nom de Mogador. Situat a Vaucluse, entre Violles i Sablet, englobava tres denominacions: le plan de Dieu, le Rastau i Gigondas.

El nostre besavi Leon Barbier va crear l'ampolla del domini. El 1880, Leon Barbier es va veure obligat, a causa de la plaga de la fil·loxera, a buscar a Espanya aquells raïms que li mancaven a França. Va ser així que va fundar un celler de negoci a Tarragona (Catalunya) que va batejar com a René Barbier, el nom del seu fill. Als anys 40, els fills de René Barbier, Leon i René, van prendre la iniciativa d'embotellar els primers priorats, així com altres vins de qualitat de la regió. Durant aquest mateix temps, l'ocupació de França els va obligar a modificar la seva estratègia comercial. L'objectiu de la família va ser millorar els vins espanyols aportant-los la tecnologia enològica. El turisme creixent dels anys 60 va permetre abordar aquest projecte, i els cellers René Barbier S.A., animats per aquest propòsit, es van unir amb una altra societat amb el mateix objectiu.

Però el creixement espectacular del turisme de l'època no va aportar cap desenvolupament de la cultura del vi. A més, la mort prematura de René quan aquest tenia 50 anys va fer avortar aquest projecte i la societat va ser absorbida per una altra de reputació dubtosa. Després de la transició democràtica a Espanya, aquesta adquisició fraudulenta va fracassar, però els deutes acumulats no van permetre a la família readquirir la societat familiar. Va ser una tercera societat, Freixenet, la que va adquirir la marca familiar René Barbier.

Va ser el 1978 quan hi van intervenir els descendents de la família Barbier. René Barbier, fill de René Barbier, la seva dona Isabelle i els seus fills René IV Celine i més tard Christian i Anderson, van adquirir a Gratallops algunes hectàrees de vinyer de garnatxa en una zona de la denominació d'origen Priorat. Va ser el naixement de Clos Mogador. Alguns anys més tard, al 2000, va veure la llum un projecte que teníem en ment: un vi blanc anomenat Nelin. Gairebé al mateix temps, seduïts per una vella finca de carinyena, es va iniciar l'etapa de Manyetes.

Documento sin título


               
Pintures de l'Isabelle


Documento sin título