Oli d'oliva verge extra dels

Germans Barbier
 
  PDF

Característiques
Tipus d’oli:   Oli d’oliva verge extra
Varietats d’oliva:   arbequina, empeltre i rojal
Color:   groc palla brillant
Aroma:   intens a tomàquets i cítrics
Extracció:   en fred
Acidesa:   baixa
Post-gust:   molt llarg i agradable
Producció:   1.000 botelles de 0,50 cl
Oliveres
 

Les oliveres estan plantades entre vinyes de CLOS MOGADOR i els seus tractaments son respectuosos amb el medi ambient, igual que els ceps de la finca.
Recepció de les olives
 

La recepció de les olives es fa tota en caixes de 20 kg. de pes per cuidar al màxim la qualitat del fruit des de la finca fins al molí. El temps d'espera des que es recull fins que es processa l'oliva no supera mai les 8 hores, així aconseguim una qualitat molt millor.
Neteja i rentat de la olives
 

Una vegada que les olives són seleccionades per varietats es col·loquen en una petita tremuja, juntament amb les fulles, branques i fustes.

Seguidament passen a la màquina d'aire. La força de l'aire del ventilador pot eliminar totes les partícules estranyes que poden alterar la producció de l'oli (fulles i branques). Després passa per un petit canal on amb aigua pulverizada es renten les restes de terra que puguin tenir les olives i així van directament a moldre's.
Mòlta i Batut de la pasta
 

Després del procés de rentat passen al molí de martells, on es molen o trituren les olives, en aquesta fase el que es fa és fer una pasta amb la pell, el bulb i l'os. Aquesta pasta passa directament a la batedora on s'inicia el procés anomenat batut. Aquí és on es fa l'extracció de l'oli, a una temperatura entre 23 i 25ºC, es va remenant la pasta aproximadament uns 45 minuts, ràpidament podem veure que l'oli sura per sobre de la pasta i això ens indica una bona extracció.
Decantació o centrífuga vertical
 

Un cop tenim el procés del batut fet, passem a la decantació, on per mitjà d'una centrifugació se separa la pasta i l'aigua de vegetació de l'oli. En aquesta part final, l'oli sempre està barrejat amb impureses com poden ser restes d'aigua o de matèria vegetal, aquestes s'han d'eliminar perquè l'oli quedi el més net possible.
Decantació i filtrat de l'oli
 

Per eliminar aquestes restes d'impureses que es produeixen, es posa l'oli a un decantador, on de forma natural al cap de 24 hores, l'oli per densitat, va cap amunt i les impureses que pesen més es dipositen en el fons del dipòsit cònic, on hi ha una aixeta per poder fer el sagnat d'aquestes impureses. D'aquí passa als dipòsits, on al cap de 15 dies es filtra per eliminar totalment tot tipus d'impureses que en un futur puguin comprometre o malmetre la qualitat de l'oli. Seguidament ja es pot envasar.