En un àrid i màgic lloc, uns frares francesos van trobar la "escala de l'Edèn": Escala Dei (segle XIII). Amb ells es va elaborar el ¡Vi del Senyor!
En aquest mateix àrid lloc, 800 anys després, una franceseta i un català van trobar el lloc de somni: CLOS MOGADOR (1979). Isabelle i René: un pas a dos entre la sensibilitat de la ballarina i l'obstinació d'un trobador filòsof. Ella dissenyant amb art el futur, ell, premsant el fruit del terrer!
El Priorat va créixer! En aquesta criança, van créixer junts Priorat i René: el nostre fill. No és d'estranyar la seva destresa i la seva màgia per aconseguir a poc a poc aquest vi innovador i al mateix temps tradicional: CLOS MOGADOR.!
El vi que encén la il·lusió! Les llavors amb el vent van volar i es van escampar donant vida a la vinya amb germans com Christian, viver de flors i vinyes, Anderson i néts presagiant generacions de botellas de CLOS MOGADOR viatjant pel món sencer.
Situació


 
Google maps

Per a informació més detallada cliqueu sobre les àrees
Mogador vermell, Manyetes verd, Nelin groc, Bodega lilaGoogle mapsDocumento sin título


               

Mapa de Clos Mogador

Clic per a més informació: vinyes fauna biodiversitat instal·lacions
Documento sin título


               


Vinicultura i viticultura
 

La nostra preocupació primordial és mantenir la vida del sòl, mentre que, al mateix temps, s'estudia del seu ADN. La combinació de l'experiència de servir a les necessitats immediates del moment. L'enriquiment dels sòls d'esquist basat en la simbiosi entre el creixement proporcional de les vinyes i la humitat natural. La protecció de l'esgotament dels sòls evitant l'evaporació perjudicial. La poda adaptada a les circumstàncies de la vinya i a la protecció de les males herbes útils. La sembra de certes plantes (cereals o similars) que contribueixen a la formació de la biomassa, així com l'addició de compost que s'ha estudiat acuradament per oferir a la vinya els aliments que necessita.

El desenvolupament de la qualitat dels nostres vins depèn directament de les nostres tècniques de vinya.

Rigorosos tractaments orgànics.

Les precipitacions 460 l/m

Vents dominants
N: Tramuntana
NE: Gregal
E: Llevant
ES: Xaloc
S: Mitjorn
SW: Llebeig - Garbí
W: Ponent
NW: Mestral - Cerc
Terroir
 

Sóc un obsés de l'expressió del terroir. La identificació d'un vi és la foto d'on ha nascut. Un enòleg que no viu les seves vinyes es transforma, automàticament, en el pitjor enemic de l'esperit d'un gran vi.

Personalment visc amb la meva vinya i necessito la seva presència. Els mims necessaris, massa sol o no, si es troba bé o no, si fa olor de meravella o no, si les fulles brillen, si els sarments estan agraïts, al final el raïm t'ho torna amb escreix.

El primer potencial de qualitat, la poda, viure dins d'aquest ésser i explotar exponencialment el millor d'ell, i donar-li salut, això és la poda.

L'entorn, la convivència d'espècies adequades per a la seva felicitat és la biodiversitat. Una viticultura alternada amb oliveres, arbres fruiters com el préssec de vinya, cirerers, pruneres, qualsevol fruita d'interessos complementaris. Herbes aromàtiques, vegetació que no sigui depredador, sobretot per a una floració de la vinya la més enriquida. Pel que fa als insectes amics com l'abella, de flor en flor, fent cada raïm un món de sabors i d'olors. Allà hi ha el potencial real per a un gran vi.

L'enòleg degusta les seves baies esperant la màxima expressió. Decideix la recollida de cada raïm mimant fins a l'últim detall, respectant tots els gustos i aromes amb sensibilitat i metodologia.

Una fermentació respectuosa amb llevats autòctons i maceracions atentes al record de tot el seu passat i descubar en el precís moment l'esperit de la foto instantània, transmetre i compartir alguna cosa del lloc d'on va néixer.

Un viatge únic i irrepetible en cada cas.

Evidentment la referència del terroir en el vi s'ha d'expressar amb claredat. És fàcil parlar de varietats adaptades a una geologia i a un clima però intervenen multitud de complements. Actuar en aquest escenari és sublim. Un enòleg vinificant amb afecte trobarà amb el temps les diferències al seu favor. L'exemple que m'agrada, les garnatxes. En què s'assemblen una garnatxa de Chateauneuf du Pape, del Priorat i de Rioja?. La varietat és la mateixa i el resultat molt diferent.

L'adequació de les diferències serà la nostra millor recompensa. Quan les conseqüències del terrer fan de les varietats factors que enriqueixen l'estil, llavors una porta s'obre entre el viticultor enòleg, l'harmonia de la natura i el plaer de compartir l'èxtasi d'un gran vi.


en
en-US,en;q=0.5