Perquè Com tú? Es tracta d’una barreja entre la filosofia Barbier i la meva. És un homenatge a totes les persones. Aquest nom us ha de recordar que allò que som o tenim a dins és el mateix. Compartim necessitats bàsiques que ens fan humans, ens fan iguals. Resumint-ho, sóc Com tú i tú com jo.
D’una altra part, l’etiqueta és una col·laboració entre la meva mare, la Isabelle, i jo mateix. Si us fixeu en les ulleres hi veureu, a part d’uns ulls, dos individus de sexe i colors diferents, que s’agafen la ma a través de les ulleres, un sense l’altre aquestes caurien: al igual que no veig un futur de l’home sense la dona. La unitat fa la força. El nas és la meva firma.
El dibuix sense contorn dóna la llibertat al públic de triar si donar-li veu de dona u d’home. Sobre la boca està escrit el títol amb lletres diverses. La “C” pels meus cabells arrissats; la “O” a la boca en forma de porta: obrir-nos, comunicar-nos entre les persones per evitar les confrontacions. La “M” és la música, amansa les bèsties, ens porta pau (com a mínim a mi). La “T” són dos llapis en perpendicular, perquè m’agrada escriure. I finalment, la “U” és un arbust, que, com a amants de la natura que som no hi podia faltar.
Anyada 2021
Una anyada excepcionalment diferent.
La primera setmana de l’any una gran nevada va deixar saó, que es va anar mantenint durant tot l’any amb pluges suaus cada mes. Després d’un any de bones pluges, que va ajudar a mantenir bones reserves al sòl, la coberta vegetal va fer d’aliment i refugi a la biodiversitat, aliada en el control de plagues. Les pujades de temperatura altes de l’estiu van permetre mantenir a ratlla les malalties del cep. La vinya va arribar molt carregada de vegetació, i amb un 30% més de raïm, permetent una bona maduració que va canviar per complet la concentració a la que estàvem acostumats. Els vins van poder arribar a l’equilibri molt més fàcilment mantenint una bona mineralitat i acidesa aportant frescor i elegància en tots ells.
L’any més abundant de la història. Una anyada que reflexa més la climatologia que vitivinicultor.
Allò que més em motiva d’aquest projecte és el canvi de terra. Portem més de vint anys treballant amb llicorella, i ara poder treballar amb argila em resulta molt enriquidor. Un dels avantatges d’aquest tipus de sòl és que ens dóna uns vins molt frescos.
COM TU VI DE VILA LA FIGUERA
Com Tu és l’espai on els germans Barbier, René i Christian, s’han buscat mútuament per col·laborar en un projecte, engendrat a La Figuera per l’Anderson Barbier, qui li va donar el nom, per fer-lo créixer junts. Un nou repte. Una nova oportunitat per aprendre plegats a treballar les peculiaritats d’una altra zona i, en el cas del Christian, una altra denominació d’origen.
La Figuera, situada a una zona amb més altitud dins la comarca del Priorat. Un canvi de climatologia i tipus de sòls, amb molta argila, que condiciona a treballar la terra d’una manera diferent. Un poble petit on tot està per construir i que, amb Com Tu, volen ajudar a fer créixer, i, alhora, enfortir la zona i donar-la a conèixer. On la garnatxa te una singularitat especial que els va captivar
La garnatxa negra de les tres parcel·les que conformen Com Tu, d’entre 50 i 80 anys, mostren, al seu entendre, el caràcter i el potencial que te aquesta terra, La Figuera. Un raïm que ens deixa notes de taronja a la copa, que l’identifica.
La nova etiqueta, que emmarca el dibuix de La Figuera, fa visible clarament d’on és i, al mateix temps, segueix l’estètica dels vins elaborats per Clos Mogador.