2008
 
Altres anyades
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019
 
  Tornar a vi
  PDF

Característiques NELIN   2008
Tipus de vi:   criança blanc
Procedència del raïm:   5,8 hectàrees pròpies en 4 parcel·les
Producció mitjana:   9.000 Ampolles (any 2008)
Distribució:   internacional i nacional (Europa, EUA, Xina, Japó, Austràlia…)
Varietats de raïm:   51% garnatxa blanca, 13% macabeu, 8% viognier, 7% marsanne, 7% pinot noir, 5% roussanne; 5% escanyavelles; 4% pero ximenes
Zones de la vinya:   vessant de pissarra
Grau alcohòlic:   14 %
Àcid tartàric:   6,1 g/l
Acidesa volàtil:   0,46 g/l
Anhídrid sulfurós total:   50 mg/l
Sucres residuals:   0,70 g/l
Ph:   3,07
Tipus d’ampolla:   bordolesa
 
Envelliment NELIN   2008
Tipus de roure:   francès de gra fi
Fermentació:   en tines i en bótes
Temps en bótes:   9 mesos en bótes
Temps en ampolla:   embotellat el juliol 2009
René Barbier NELIN   2008
 

Nelin és un concepte de vi blanc d’ànimes bessones. Representa l’equilibri entre el femení i el masculí en l’esplendor de la joventut. És l’harmonia del terrer del Priorat per a una cuina catalana en el seu apogeu. Un gran periodista català contemporani ha dit: “Avui en dia, Catalunya és coneguda per alguns grans cuiners i pels vins del Priorat”

Per tant, és difícil que els nostres vins negres, tan rics i potents, puguin ser el complement ideal per a aquesta nova cuina d’autor. I és per això que Nelin espera ser el seu company més adequat.
Una base de garnatxa blanca evoca els pujols ondulats sota un sol impenitent, esquitxats d’aquelles sensacions d’espècies i de codony que la pissarra del seu sòl condimenta amb notes minerals.

La roussanne, meravellosament adaptada, dibuixa els rierols que serpentegen els pujols. Aquesta nota de frescor embolcallada amb flor del taronger s’acosta a la nostra terra per atenuar l’aridesa d’una mineralitat exquisida.

El viognier suavitza aquest paisatge amb formes dolces i tendres que atorguen al vi un aspecte únic. Diplomàtic i una mica exòtic, uneix i consolida les altres varietats amb les seves notes de fruites carnoses i subtils.

Tot això amb un matís insòlit, estrany al terrer, que recorda que la història del Priorat està, al cap i a la fi, lligada a França. Es tracta del pinot noir. Aquest estructura el conjunt i dóna futur al nostre vi gràcies al seus tanins i la seva acidesa. Aquest estrany turista, sense trair el seu terrer, oferix a Nelin la poció per a una llarga vida.
L’enòleg NELIN   2008
 

El Clos Nelín presenta un suau color groc daurat.

La seva aroma és intensa, complexa i seductora. Es distingeixen suaus fragàncies d’albercocs, de litxi i d’aranja envoltades d’un fons mineral i de records florals i de mel.

En boca presenta un volum notable i una gran untuositat. La seva equilibrada acidesa refresca la seva estructura i fa que el seu paladar sigui intens i delicat. Les seves aromes creixen després del seu pas pel paladar deixant-nos durant llarg temps el seu record en la memòria.

Fernando Zamora Marín
Professor titular de la Facultat d’Enologia de Tarragona
Enòleg de Clos Mogador