2010
 
Altres anyades
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019
 
  Tornar a vi
  PDF

Característiques NELIN   2010
Tipus de vi:   criança blanc
Procedència del raïm:   5,8 hectàrees pròpies en 4 parcel·les
Producció mitjana:   9.000 ampolles
Distribució:   internacional i nacional (Europa, EUA, Xina, Japó, Austràlia…)
Varietats de raïm:   52% garnatxa blanca i 48% repartits en: macabeu, viogner, escanyavelles
Zones de la vinya:   vessant de pissarra (350m a 500m)
Grau alcohòlic:   14 %
Àcid tartàric:   5,3 g/l
Acidesa volàtil:   0,55 g/l
Anhídrid sulfurós total:   80 mg/l
Sucres residuals:   0,20 g/l
pH:   3,13
Tipus d’ampolla:   bordolesa
 
Envelliment NELIN   2010
Tipus de roure:   francès de gra fi
Fermentació:   en bótes i tines de roure, amb llevats autòctons
Temps en bótes:   9 mesos en tines de roure i en tines de ciment
Temps en ampolla:   embotellat al Juliol 2011
René Barbier NELIN   2010
 

Nelin és un concepte de vi blanc d’ànimes bessones. Representa l’equilibri entre el femení i el masculí en l’esplendor de la joventut. És l’harmonia del terrer del Priorat per a una cuina catalana en el seu apogeu. Un gran periodista català contemporani ha dit: “Avui en dia, Catalunya és coneguda per alguns grans cuiners i pels vins del Priorat”

Per tant, és difícil que els nostres vins negres, tan rics i potents, puguin ser el complement ideal per a aquesta nova cuina d’autor. I és per això que Nelin espera ser el seu company més adequat.

Una base de garnatxa blanca evoca els pujols ondulats sota un sol impenitent, esquitxats d’aquelles sensacions d’espècies i de codony que la pissarra del seu sòl condimenta amb notes minerals.

El macabeu, meravellosament adaptada, dibuixa els rierols que serpentegen els pujols. Aquesta nota de frescor embolcallada amb flor del taronger s’acosta a la nostra terra per atenuar l’aridesa d’una mineralitat exquisida.

El viognier suavitza aquest paisatge amb formes dolces i tendres que atorguen al vi un aspecte únic. Diplomàtic i una mica exòtic, uneix i consolida les altres varietats amb les seves notes de fruites carnoses i subtils.

Tot això amb un matís insòlit, estrany al terrer, que prove del escanyavelles. Aquest estructura en conjunt dóna futur al nostre vi gràcies al seus tanins i la seva acidesa. Aquest estrany ancestre, sense trair el seu terrer, oferix a Nelin la poció per a una llarga vida.
L’enoleg NELIN   2010
 

Vi d’un color groc daurat en el que es distingeix un lleuger reflex vermellós propi de la petita proporció d’Escanyavelles que compon el seu coupatge.

El seu aroma és intens, complex i summament seductor. Sobre les clares notes de fruites blanques (pomes) i d’os (préssec) se superposa un fons cítric (aranja) i records de fum i d’espècies.

En boca es mostra opulent i untuòs. El seu tacte, sorprenentment intens per a un vi blanc, impregna el paladar amb tota la fruita que conté. Una equilibrada acidesa refresca el seu llarg final.

Fernando Zamora Marín
Professor titular de la Facultat d’Enologia de Tarragona
Enòleg de Clos Mogador