2020
 
Altres anyades
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021
 
  Tornar a vi
  PDF

Característiques NELIN   2020
Tipus de vi:   criança blanc
Procedència del raïm:   5,8 hectàrees pròpies en 4 parcel·les
Producció mitjana:   6.340 ampolles
Distribució:   internacional i nacional (Europa, EUA, Xina, Japó, Austràlia…)
Varietats de raïm:   base de garnatxa blanca i macabeu
Zones de la vinya:   vessant de pissarra (350m a 500m)
Grau alcohòlic:   14,5 %
Àcid tartàric:   5,6 g/l
Acidesa volàtil:   0,58 g/l
Anhídrid sulfurós total:   60 mg/l
Sucres residuals:   1,2 g/l
Tipus d’ampolla:   bordolesa
 
Envelliment NELIN   2020
Tipus de roure:   francès de gra fi
Elaboració:   Fermentació en bótes i tines de roure, només llevats autòctons
Criança:   12 mesos en tines de 1.200 l. i 6 mesos en tines d’acer inoxidable.
Temps en ampolla:   embotellat al juny 2022
René Barbier Ferrer NELIN   2020
 

Nelin és un concepte de vi blanc d’ànimes bessones. Representa l’equilibri entre el femení i el masculí en l’esplendor de la joventut. És l’harmonia del terrer del Priorat per a una cuina catalana en el seu apogeu. Un gran periodista català contemporani ha dit: “Avui en dia, Catalunya és coneguda per alguns grans cuiners i pels vins del Priorat”

Per tant, és difícil que els nostres vins negres, tan rics i potents, puguin ser el complement ideal per a aquesta nova cuina d’autor. I és per això que Nelin espera ser el seu company més adequat.

Una base de garnatxa blanca evoca els pujols ondulats sota un sol impenitent, esquitxats d’aquelles sensacions d’espècies i de codony que la pissarra del seu sòl condimenta amb notes minerals.

El macabeu, meravellosament adaptada, dibuixa els rierols que serpentegen els pujols. Aquesta nota de frescor embolcallada amb flor del taronger s’acosta a la nostra terra per atenuar l’aridesa d’una mineralitat exquisida.

Tot això amb un matís insòlit, estrany al terrer, que prove del escanyavelles. Aquest estructura en conjunt dóna futur al nostre vi gràcies al seus tanins i la seva acidesa. Aquest estrany ancestre, sense trair el seu terrer, oferix a Nelin la poció per a una llarga vida.
René Barbier Meyer NELIN   2020
 

“El PRIORAT BLANC.”

Nelin és la interpretació de la nostra família sobre el que és el vi blanc del Priorat.

En Nelin juguem amb les pells, inspirant-nos en els antics «brisats»*, treballant amb llevats autòctons, fermentacions de més de 6 mesos, criances de més de 15 mesos, i utilitzant tot tipus de materials, començant la primera fase amb fustes, després passant per ciment, ceràmica i fins i tot en la seva última fase inoxidable.

Darrerament estem molt emocionats reintroduint varietats autòctones úniques com ara el trepat blanc o el cartoixà.

(*Fermentacions amb pells)

2020 any de contrastos. Un any amb un principi de cicle molt abundant en pluges, un regal per a les nostres terres. També va ser un any d’aprenentatge amb l’aparició de malalties menys corrents a les nostres terres. Vam perdre una mica de flor, vam treballar de valent fins ben entrat el mes de juny. A finals d’aquell mes, un canvi radical en el clima, un estiu sec i calorós, però a diferència d’altres anys les plantes no van patir d’estrès, vam poder arribar a l’època de verema amb un raïm que va assolir fàcilment una bona maduresa. Amb tot això, hem aconseguit un vi amable, equilibrat. Espero que el gaudiu.