2019
 
Altres anyades
2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021
 
  Tornar a vi
  PDF

Característiques MANYETES   2019
Tipus de vi:   Reserva
Producció mitjana:   1.740 botelles
Distribució:   Internacional i nacional (Europa, USA, China, Japó, Australia...)
Denominació d’origen:   Priorat D.O.Q.
Varietats de raïm:   100% Carinyena
Superfície de vinya:   10 hectàrees
Zones de la vinya:   Muntanyes de 250 metres
Grau alcohòlic:   15 %
Àcid tartàric:   5,7 g/l
Acidesa volàtil:   0,89 m/g
Anhídrid sulfurós total:   52 mg/l
Sucres residuals:   0,3 g/l
Tipus d’ampolla:   Bordolesa
Preu final al consumidor:   De 52,00€ a 57,00€
 
Envelliment MANYETES   2019
Tipus de roure:   Dels millors boscos d’Europa
Temps en bótes:   18 mesos en bótes de 300 l.
Temps en ampolla:   Embotellat el juny 2021
Vi de vila MANYETES   2019
 

El reconeixement dels terrers del Priorat han donat pas a la creació dels nous “vins de la vila” Gratallops, igual que a Borgonya, França. El prestigi d’aquesta zona no té límits, i Manyetes no pot escapar a aquesta denominació.

Manyetes és el nom d’un paratge de Gratallops. Una part especialment pobra del seu terrer, massa assolellat i exposat a una gran sequedat. Pràcticament al límit de la supervivència. Un desafiament apassionant, ja que sota aquestes condicions gairebé desèrticas es concentren les essències principals del Priorat.

En un cantó proper a l’asfíxia, hi resisteix un antic vessant, àrid i inclinat, recobert de pissarres i plantat de carinyena. Una mescla emotiva en un lloc incomparable. Hem volgut aportar-li un toc de feminitat amb la garnatxa.

Avui el paisatge recompensa l’esforç i reconcilia el paratge amb els seus visitants. Només la influència de l’Ebre, que s’endevina en l’horitzó, li atorga de tant en tant, una mínima expressió d’humitat que permet la supervivència de la seva vegetació. El resultat és un vi sorprenent. La carinyena i la garnatxa es conjuguen en el terrer per produir un vi mineral, femení, agradable, subtil, que m’ha robat el cor.

Manyetes és el terrer del Priorat fet vi.


 Certificat Vi de Vila  Indicació Vi de VilaDocumento sin título


               
René Barbier MANYETES   2019
 

L’aventura de Manyetes comença el 1999 i dura fins avui. L’evolució ha estat impressionant. Vam començar elaborant un vi per a un amic belga, Luc van Iseghem, que tenia una vinya a la partida de Manyetes dins la zona de Gratallops, el seu vi es deia Clos Manyetes i fou registrat amb aquest nom.
Es tractava d’un terreny de 6 hectàrees que vam plantar de garnatxa, syrah i una mica de cabernet. Per tal de millorar més ràpidament aquest vi es va llogar una parcel·la confrontant plantada de carinyena en coster l’any 1974.
Amb el temps, les plantacions de garnatxa, syrah i cabernet es van vinificar amb el nom de Solertia per un altre propietari. Mentre que Clos Mogador va llogar la vinya de carinyena per elaborar el primer Vi de Vila1 de Gratallops (anyades 2007 a 2017). Coneixedors del seu gran potencial, el 2018 Clos Mogador va comprar la totalitat de la parcel·la de carinyena, amb una altra d’adjacent plantada els anys 1961/62 (unes 5 hectàrees). I evidentment adquireix alhora la marca Manyetes.
Per nosaltres l’aposta per aquesta vinya és irracional i emotiva, ja que és poc productiva i està sotmesa a unes condicions climàtiques extremes. Però, en canvi, expressa com molt pocs indrets la transparència del seu terrer i per tant dona a lloc un vi únic i excepcional.
A partir de 2018 projectem el vi de Manyetes com un Vi de Paratge2 perquè amb el temps esdevingui candidat a Gran Vi de Vinya Classificada4.
Evidentment deixarem que d’altres Vins de Paratge floreixin a Manyetes amb nosaltres, ja que aquest paratge, sota un bon control, s’arribarà a identificar amb l’autèntic potencial harmònic del Priorat.
Renè Barbier Meyer MANYETES   2019
 

Comentaris sobre la collita de 2019:

Gran any pel que fa a l’equilibri del vi. Una de les anyades més curtes en quantitat degut a les temperatures récord que vam assolir al mes de juny, més de 45 graus, cosa que segons en quina zona va provocar unes pèrdues d’entre el 60 al 30% de la collita. Després d’aquest episodi vam tenir una climatologia perfecta per a poder vermar i tenir avui una de les grans anyades del nostre celler. Espero que la disfruteu.


Enòleg del Celler Clos Mogador