2009
 
Altres anyades
1989 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019
 
  Tornar a vi
  PDF

Característiques MOGADOR   2009
Tipus de vi:   reserva
Procedència del raïm:   tan sols de la nostra finca CLOS MOGADOR
Producció mitjana:   30.000 ampolles
distribucció:   Internacional i nacional (Europa, EUA, Xina, Japó, Austràlia…)
Denominació d’origen:   Priorat D.O.Q.
Varietats de raïm:   44% garnatxa, 21% carinyena, 19% cabernet-sauvignon, 16% sirà
Superfície de vinya inscrita:   20 hectàrees
Zonas de la vinya:   muntanyes 350 metres aprox.
Grau alcohòlic:   14,5 %
Àcid tartàric:   6,0 g/l
Acidesa volàtil:   0,69 g/l
Anhídrid sulfurós total:   50 mg/l
Sucres residuals:   0,48 g/l
ph:   3,43
Tipus d’ampolla:   bordolesa
 
Envelliment MOGADOR   2009
Tipus de roure:   dels millors boscos d’Europa
Temps en bótes:   18 mesos en bótes noves de 300 litres (50% noves, 50% de 2º vi)
Temps en ampolla:   embotellat el juny 2011
COL·LECCIO ESPECIAL ANIVERSARI MOGADOR MOGADOR   2009
 

Vint anys han passat des que el Priorat es va embarcar en la seva revolució d'elaboració del vi. L'esperit emprenedor de René Barbier i la feria creença en el potencial de la regió el van convertir en el veritable instigador d'aquest moviment que ha fet d'aquest vi, denominació d'origen, una de les estrelles del món del vi internacional. Avui dia, és un dels pioners que s'han esforçat per aconseguir elegància i finor dels vins del Priorat.

Els seus vins es caracteritzen per una forta personalitat. Ells demostren la valentia d'un viticultor i la recerca de la màxima expressió del terroir de la vinya en els seus vins. Aquests no són els vins que es consumeixen joves. Ells han demostrat que necessiten una mica de temps en l'ampolla, abans de què realment puguin expressar-se.

Un amic meu català, Etienne Montes, em va presentar a Clos Mogador el 1995. Encara recordo clarament la meva emoció quan el vaig provar per primera vegada. Jo volia que els meus clients al provar aquest vi també ho sentissin i René va acceptar amablement la meva invitació a presentar els seus vins al meu restaurant. Des d'aleshores, ha passat el temps, els seus vins han evolucionat, millorant en cada època, però el meu entusiasme per Clos Mogador segueix sent el mateix.

Gràcies a René pels seus "Grans Vins"; vins que requereixen paciència i cal esperar. Espero sincerament que nosaltres, els fidels, siguem cada vegada més grans en nombre.

Marie-Louise Banyols
(Laviña Cap del Departament de Recerca i Productes)
LUDOVIC ANACLETO. Sommelier corporatif. Vinoteca de México MOGADOR   2009
 

En poques ocasions, a la vida d’un sommelier, hi ha l’oportunitat de treballar amb una persona tan amable, amistosa i senzilla com en René Barbier.

Després d’haver tastat els vins d’en René moltes vegades, puc dir que la seva actitud modesta és només una façana que oculta el geni d’aquest espectacular vinater. Com succeeix sovint, el geni en termes de viticultura s’expressaa través d’una complexa interpretació del terroir, que és la base d’un gran vi.

Mogador és René i René és Mogador. Hi ha osmosi amb el terreny del Priorat i amb els excepcionals ceps de sira i garnatxa. Mogador 2009 és espectacular per la seva complexitat, que resulta sorprenent en una etapa tan primerenca del seu desenvolupament. Els múltiples nivells d’aromes i sabors durant el primer tast realment manifesten el seu geni. Aquest vi és una fantàstica concentració de càmfora i melmelada de mores, barrejat amb lleugers tocs de vainilla i encens que li confereixen una prodigiosa i exòtica identitat.

En nas continua desplegant-se i obrint-se fins a desvetllar una qualitat en la que les espècies del vi es mostren lentament. En un parell d’ocasions un toc d’eucaliptus m’ha captivat mentre tastava aquest gran vi. Cal estar preparat per a aquest ferotge temperament en l’aspecte olfactiu.

En boca, un múscul molt sensible, aquest vi és articulat i elegant, en definitiva un gran vi, que avui per avui encara és massa jove. El dia de demà serà fantàstic, es a dir, espectacular. Intens i concentrat, i al mateix temps perfectament equilibrat, Clos Mogador 2009 ens ofereix una acidesa perfectament integrada que acudeix en ajut dels tanins del vi. Els tanins són capaços de sorprendre el més impassible dels experts i captivaran els aficionats que recerquen sensacions fortes. Aquest vi està dominat pels fruits vermells en compota, seguits per notes de capuccino i tocs d’espècies que ens tornaran a aparèixer posteriorment. Té un final extraordinàriament llarg, acompanyat per una elegant acidesa. Aquest vi es mereix força anys de celler per tal que reveli la seva veritable personalitat. Un cop dit això afegim que ara mateix, en el seu estat jove, és deliciós.

René, no puc dir res més que gràcies.

Pel Priorat
Per Espanya
Pel vi
I per tots nosaltres, epicuris i gourmets!
Vi de finca MOGADOR   2009
 

Per primer cop al nostre país es concedeix la prestigiosa qualificació «Vi de Finca» a Clos Mogador, un dels vins de reconegut prestigi que elabora René Barbier a la D.O.Q. Priorat.

Vi de Finca és una qualificació diferenciada que es suma a la D.O.Q. Priorat que acompanya aquest vi. Aquesta denominació que s’ha concedit a Clos Mogador per primera vegada a Espanya. garanteix que tot el raïm dedicat a la seva elaboració al llarg de al menys. els últims cinc anys prové única i exclusivament de la finca propietat de e los Mogador (cinc anys de traçabilitat), i es concedeix així mateix en base a l’existència d’un reconeixement i nternacional del vi al llarg dels últims deu anys.


 Certificat Vi de Finca  Resolució Vi de Finca  Qualificació Vi de Finca.pdfDocumento sin título